Äppelcheesecake

Serverar: 8 portioner

Ett spännande recept som måste provas.

Ingredienser

  • Smör
  • Ströbröd
  • 100 g mjukt smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 syrliga rivna äpplen
  • 1 ½ dl krossade Digestivekex eller pepparkakor
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 400 g Philadelphiaost
  • 2 ägg
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1 syrligt rivet äpple
  • Saften av ½ citron
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och rör smeten slät.
    3. Tillsätt rivna äpplen och krossade kex. Blanda kanel, bakpulver och vetemjöl och sikta ner. Blanda försiktigt men noga.
    4. Bred ut smeten i formen och grädda på nedersta falsen i 175 grader i cirka 25 minuter. Låt svalna något.
    5. Rör Philadelphiaosten tillsammans med äggen och tillsätt florsocker och vaniljsocker. Blanda väl.
    6. Bred fyllningen över bottnen och grädda i 175 grader i 35 - 40 minutertills fyllningen stelnat. Låt kallna.
    7. Precis innan serveringen rives äpplet till garneringen, pressa över citronsaften och fördela äppelrivet över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben