Äppelkompott med kardemummagrädde

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Äpplen, rosmarin och smördeg

Ingredienser

  • 4 fasta, lite syrliga äpplen
  • ½ dl outspädd äppeljuice
  • 1 dl vatten
  • 3/4 dl socker
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 frysta smördegsplattor
  • Servering och garnering
  • Vispad grädde
  • Malen kardemumma
  • Några blad rosmarin
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Koka upp juicen, vattnet och sockret i en kastrull. Lägg i äppeltärningarna och låt sjuda under lock ett par minuter, de ska fortfarande vara fasta. Sätt ugnen på 225º. Sila lagen i en ny kastrull (spara äppeltärningarna) och koka upp den med rosmarinkvisten. Koka ihop tills 1 dl av lagen återstår. Häll lagen över äppeltärningarna och låt kallna. Kavla ut de tinade smördegsplattorna något. Skär ut 4 rundlar à 10 cm och grädda i ugnen i 15 minuter. Låt kallna.
    2. Servering: Lägg en kulle av äppelkompotten på smördegsrundlarna. Garnera med lite färsk rosmarin. Smaksätt grädden med kardemumma och servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben