Äppelkompott med kardemummakräm

Serverar: 4 portioner

Äpple, kardemumma och kanel i god förening. Perfekt dessert att förbereda.

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl calvados
  • Kardemummakräm
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl naturell färskost
  • 1 msk flytande honung
  • 1 krm stött kardemumma
  • Instruktioner

    1. Skala kärna ur och skär äpplena i klyftor. Snitta vaninljstången och skrapa ur fröna. Lägg äppelklyftorna i en kastrull. Tillsätt vaniljstång och vaniljfrön, kanelstång, socker och calvados. Koka upp och sjud äpplena utan lock tills de mjuknat. Låt kallna.
    2. Blanda samman ingrediensrena till kardemummakrämmen. Servera till äppelkompotten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben