Äppelkompott med mascarponekräm

Serverar: 6 portioner

En riktig höjdardessert - mascarponekräm med kanel, äppelkompott och smulade kex. Ur Allers nr 6/12.

Ingredienser

  • 8 digestivekex
  • Äppelkompott
  • 3-4 äpplen
  • 2 msk vatten
  • 3 msk socker
  • 1 kanelstång
  • Mascarponekräm
  • 1 ägg
  • 2 msk socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mascarponeost
  • 1 tsk malen kanel
  • Garnering
  • Malen kanel
  • Instruktioner

    1. Äppelkompott: Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Häll i vatten och tillsätt socker och kanelstång. Värm upp under omrörning och låt äppelbitarna sakta koka till mos under lock. Ställ åt sidan att kallna.
    2. Mascarponekräm: Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vänd ned osten i äggsmeten och rör sist ned grädden till en slät kräm. Smaksätt med kanel.
    3. Krossa digestivekexen grovt och fördela i fyra glas. Skeda över äppelkompotten och toppa med kanelmascarponekrämen. Pudra över litet kanel vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben