Äppelkompott med salta smulor

Serverar: 4 portioner

Syrlig fruktdessert med en spännande krock mellan sött och salt.

Ingredienser

  • Kompott
  • 5 äpplen
  • 2 msk vatten
  • Saft från ½ citron
  • ½ dl socker
  • Salta smulor
  • 50 g smör
  • ½ dl farinsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • ½ dl vetemjöl
  • 1½ dl havregryn
  • ½ dl mandelmjöl (kan uteslutas)
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 nypor flingsalt
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka äpplena och lägg dem i en gryta. Häll på vatten, citronsaft och socker, rör om. Koka i ca 6 minuter eller tills äpplena är mjuka. Ta grytan av plattan och låt svalna.
    2. Blanda alla ingredienser till de salta smulorna. Bred ut på en plåt och rosta dem mitt i ugnen i ca 15 minuter på 175-200 grader, rör om under tiden. Håll koll så att det inte bränns.
    3. När allt har svalnat, lägg kompotten i små skålar, strö över salta smulor och en klick grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben