Äppelkräm

Serverar: 4 portioner

Gott mellanmål nu på höstkanten.

Ingredienser

  • 500 g äpplen
  • 4 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena, kärna ur och skär dem i bitar. Koka dem mjuka i vatten och socker. Ta kastrullen från plattan. Rör ut potatis-mjölet i lite vatten och vispa försiktigt ner det bland äppel-bitarna i kastrullen.
    2. Koka upp krämen igen, men bara så pass att det bildas en enstaka bubbla. Häll upp i en skål. Strö en aning socker över krämen.
    3. Njut krämen med mjölk och kanel. Smörgås är också gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ulrikaarnesen 15 september 2009

    Mycket god och enkel äppelkräm! Härligt att kunna gå ut i trädgården och hämta in äpplen och sedan bara koka och servera!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben