Chokladkaka

Chokladkaka med becel för dig som vill sänka eller bevara ditt kolesterolvärde

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3/4 dl apelsinjuice eller kallt starkt kaffe
  • 250 g socker
  • 150 g vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl becel flytande
  • 25 g rostade mandelspån
  • 100 g äppelkräm
  • Instruktioner

    1. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Vänd försiktigt i apelsinjuice eller kaffe, äppelkräm och Becel flytande.
    2. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och avsvalnade mandelspån och vänd försiktigt ner också detta i smeten.
    3. Häll upp i en liten smord ugnsform och baka i 180° i cirka 30 min.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    Gottobra 30 juni 2011

    Ursäkta men människans hjärna är uppbyggd till största del av mättat fett och kolesterol. Det står beskrivet i vad hjärnan består av. Så varför ska vi sänka kolesterolet?

    Relaterade Artiklar

    Brownies
    Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben