Äppelmaräng

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Absolut en av de godaste efterrätter jag vet!

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 2 - 3 äggvitor
  • 1 - 2 msk socker
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och skiva några syrliga äpplen och lägg skivorna som taktegel i smord eldfast form. Sockra lätt och strö gärna över lite kanel. Sätt in i ugn, 200 grader, tills äpplena mjuknat.
    2. Under tiden vispas 2-3 äggvitor till mycket hårt skum. Rör ner 1-2 msk socker och fortsätt att vispa ytterligare några minuter. Bred smeten över äpplena och sätt in formen i ugnen igen tills marängen stelnat och fått lätt färg.
    3. Smakar ljuvligt med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben