Äppelmaräng på risbotten

Serverar: 6-8 portioner

Ett recept från Älsklings efterrätter

Ingredienser

  • 1 ½ dl risgryn
  • ¾ l vatten
  • ¼ tsk salt
  • ½ citron rivet skal
  • 2-3 msk socker
  • Fyllning
  • 8 medelstora äpplen
  • 2-3 dl vatten
  • ½ - 1 dl socker
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 6 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 - 200° C Koka risgrynen mjuka 20-30 min i vattnet tillsatt med lite salt. Smaksätt gröten med citron och socker och bred ut den över botten i en smord eldfast form.
    2. Skal och skär äpplena i stora klyftor och koka dem mjuka i lite sockerlag. Lägg äppelkompotten över risbotten och låt alltsammans svalna.
    3. Vispa äggvitorna till mycke hård skum och fortsätt vispningen ytteligare några minuter.Blanda försiktigt ner sockret i äggvitorna och bred marängmassan över äppelkompotten i formen.
    4. Grädda äppelmarängen tills den fått vacker färg. Servera rätten ljum med eller utan grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben