Äppelmaräng med vaniljgrädde

Serverar: 8 portioner

Söt, spröd maräng med syrliga äpplen är en fin kombination.

Ingredienser

  • ½ tsk pressad citron
  • 3 äggvitor
  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl hasselnötter grovhackade
  • 2-3 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • Vaniljgrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Tillbehör
  • Färsk mynta eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa citronsaft och äggvitor till hårt skumm. Vispa ner socker lite i taget.
    2. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper till en rund botten ca 30 cm i diameter. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar några timmar.
    3. Kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i smör i en stekpanna och strö över socker. Låt dem svalna.
    4. Vispa grädden hårt. Rör samman äggulor, florsocker och vaniljsocker och blanda ner i grädden. Bred ut grädden på marängen och lägg på äpplena. Garnera med lite mynta eller citronmeliss.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben