Äppelmaräng

Serverar: 8 portioner

Super gott mmm

Ingredienser

  • Deg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 2 msk kallt vatten
  • Äppelfyllning
  • 4 äpplen
  • 3 tsk kanel
  • 3 tsk socker
  • 250 g riven mandelmassa
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 ½ dl socker
  • Tillbehör
  • Vaniljglass eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Deg: Hacka samman matfett,mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila svalt i ca 1 tim. Tryck ut degen i en smord form med avtagbar kant,ca 22 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i 225 grader i 10 min.
    2. Fyllning: Skala och klyfta äpplena och lägg i det förgräddade pajskalet. Blanda kanel och socker och strö det över äpplena. Fördela den rivna mandelmassan över.
    3. Maräng: Vispa äggvitorna i torr bunke till en fast maräng. Vispa ner sockret. Spritsa marängen över mandelmassan och grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20-30 min eller tills pajen fått fin färg. Servera med vaniljglass eller vaniljsås

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben