Äppelmazarin

Serverar: 10-12 portioner

Mandelmassa med någon droppe bittermandelolja förhöjer smaken i denna goda kaka.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl ( 180 g)
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Florsocker
  • Fyllning
  • 6 äpplen
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk kanel
  • Topping
  • 150 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 2 droppar bittermandelolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Blanda samman vetemjöl, socker, bakpulver, och vaniljsocker. Häll smöret över mjöl- blandningen och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 27 cm i diameter.
    2. Fyllning: Skala och tärna äpplena och blanda den med råsocker och kanel. Lägg fyllningen på degen i formen.
    3. Riv mandelmassan grovt och blanda med ägg och bittermandelolja. Häll mandelsmeten över äpplena i formen.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Sikta över florsocker när pajen har svalnat. Servera eventuellt med glass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben