Äppelmazarin

Serverar: 12 portioner

God kaka med äpplen.

Ingredienser

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 200 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl äppelmos
  • 2 äpple(n), t ex Discovery, Katja, Alice, Aroma eller Ingrid Marie
  • 1 tsk socker
  • 1 krm kanel, malen
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 24 cm i diameter.
    2. Vispa ihop smör och socker med en elvisp. Riv mandelmassan fint och blanda ner i smörblandningen. Rör i ägg, mjöl och äppelmos.
    3. Skölj och kärna ur äpplena. Skär det ena i tunna skivor och det andra i små tärningar. Blanda ner tärningarna i smeten och fördela smeten i formen. Jämna till ytan och lägg på äppelskivorna. Blanda socker och kanel och strö över äppelskivorna.
    4. Grädda kakan i mitten av ugnen i 35–40 minuter.
    5. 5. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nitha 11 november 2008

    Den var så supergod den kommer jag att göra många ggr. Tack !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben