2 äpple(n), t ex Discovery, Katja, Alice, Aroma eller Ingrid Marie
1 tsk socker
1 krm kanel, malen
Till formen
Smör
Ströbröd
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 24 cm i diameter.
Vispa ihop smör och socker med en elvisp. Riv mandelmassan fint och blanda ner i smörblandningen. Rör i ägg, mjöl och äppelmos.
Skölj och kärna ur äpplena. Skär det ena i tunna skivor och det andra i små tärningar. Blanda ner tärningarna i smeten och fördela smeten i formen. Jämna till ytan och lägg på äppelskivorna. Blanda socker och kanel och strö över äppelskivorna.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 35–40 minuter.
5. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Den var så supergod den kommer jag att göra många ggr. Tack !