Äppelmazariner
Serverar:
10 portioner
Lyxiga och goda mazariner med äpple.
Ingredienser
Mördeg
1 ½ dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
1 msk socker
1 tsk vatten
Fyllning
100 g mandel
1 dl socker
2 krm bakpulver
50 g smör
1 syrligt äpple
1 tsk kanel
1 ägg
ca 25 g flagad mandel
Garnering
florsocker
Instruktioner
Till det här receptet är det väldigt smidigt att använda en matberedare.
Hacka ihop vetemjöl, matfett, socker och vatten till en jämn smet. Tryck ut degen i aluminiumformarna så att formarna blir klädda med degen.
Gör fyllningen. I matberedare: Ös i alla ingredienser utom ägget och hacka ihop allt till en jämn smet. Häll i ägget och kör till en jämn smet.
Utan matberedare: Mal eller hacka mandeln fint. Hacka äpplet i småbitar. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet.
Fördela fyllningen i formarna och strö över flagad mandel.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25 minuter.
Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.
Liknande recept
Anns äppelmazarin
5
10-12
1
Äppelmazarin
12
Äppelmazarin
3
Äppelmazarin
10-12
Äppelmazariner
4
10
2
Äppelmazarin
5
12
1
Äppelmazariner
10 min
20
Äppelmazarin med tosca
12
Äppelmazariner i långpannan
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!