Äppelmazariner

Serverar: 10 portioner

Lyxiga och goda mazariner med äpple.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vatten
  • Fyllning
  • 100 g mandel
  • 1 dl socker
  • 2 krm bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 syrligt äpple
  • 1 tsk kanel
  • 1 ägg
  • ca 25 g flagad mandel
  • Garnering
  • florsocker
  • Instruktioner

    1. Till det här receptet är det väldigt smidigt att använda en matberedare.
    2. Hacka ihop vetemjöl, matfett, socker och vatten till en jämn smet. Tryck ut degen i aluminiumformarna så att formarna blir klädda med degen.
    3. Gör fyllningen. I matberedare: Ös i alla ingredienser utom ägget och hacka ihop allt till en jämn smet. Häll i ägget och kör till en jämn smet.
    4. Utan matberedare: Mal eller hacka mandeln fint. Hacka äpplet i småbitar. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet.
    5. Fördela fyllningen i formarna och strö över flagad mandel.
    6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25 minuter.
    7. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben