Gluten och laktosfritt. Mycket goda och lite lyxiga mazariner med äppelfyllning. Supergoda, tillhör det recept som jag gjort mest till pojkarna.
Ingredienser
Mördeg
1,5 dl MixWells ljust basmjöl
75 g smör eller margarin - mjölkfritt
1 msk socker
1 tsk vatten
Fyllning
100 g mandel
1 dl socker
2 krm bakpulver
50 g smör - mjölkfritt
1 syrligt äpple
1 tsk kanel
1 ägg
Garnering
Florsocker
10 aluminiumformar
Instruktioner
- Hacka ihop basmjöl, matfett, socker och vatten till en deg, använd gärna matberedare.
- Tryck ut degen i aluminiumformarna så att degen täcker formarna.
- Lägg i alla ingrediensera till fyllningen, utom ägget, i matberedaren och kör till en jämn smet. Häll slutligen i ägget och låt det bli en jämn smet.
- Om du inte använder matberedare så hacka mandeln mycket fint och skär äpplet i små, små bitar. Rör ihop till en jämn smet.
- Fördela fyllningen i formarna.
- Grädda ca 30 min i 175 grader.
- Låt svalna. Pudra gärna över lite florsocker innan serveringen.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Enkla att göra. Goda mazariner.
Jag har provat ditt recept på äppelmazarin. Då jag inte hade mandel hemma bytte jag till mandelmassa, Mjölet blev vanligt vetemjöl Sen dekorerade jag med en liten äppelklyfta. Det blev mycket goda kakor som jag skall baka flera ggr. Jag ger dig 5 stjärnor!