Äppelmazariner

Serverar: 10 portioner

Gluten och laktosfritt. Mycket goda och lite lyxiga mazariner med äppelfyllning. Supergoda, tillhör det recept som jag gjort mest till pojkarna.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 1,5 dl MixWells ljust basmjöl
  • 75 g smör eller margarin - mjölkfritt
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vatten
  • Fyllning
  • 100 g mandel
  • 1 dl socker
  • 2 krm bakpulver
  • 50 g smör - mjölkfritt
  • 1 syrligt äpple
  • 1 tsk kanel
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Florsocker
  • 10 aluminiumformar
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop basmjöl, matfett, socker och vatten till en deg, använd gärna matberedare.
    2. Tryck ut degen i aluminiumformarna så att degen täcker formarna.
    3. Lägg i alla ingrediensera till fyllningen, utom ägget, i matberedaren och kör till en jämn smet. Häll slutligen i ägget och låt det bli en jämn smet.
    4. Om du inte använder matberedare så hacka mandeln mycket fint och skär äpplet i små, små bitar. Rör ihop till en jämn smet.
    5. Fördela fyllningen i formarna.
    6. Grädda ca 30 min i 175 grader.
    7. Låt svalna. Pudra gärna över lite florsocker innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    labanclara12 8 maj 2009

    Enkla att göra. Goda mazariner.

    margitkallgren 12 september 2010

    Jag har provat ditt recept på äppelmazarin. Då jag inte hade mandel hemma bytte jag till mandelmassa, Mjölet blev vanligt vetemjöl Sen dekorerade jag med en liten äppelklyfta. Det blev mycket goda kakor som jag skall baka flera ggr. Jag ger dig 5 stjärnor!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben