Anns äppelmazarin

Serverar: 10-12 portioner

Detta recept har jag vunnit en fin kaffeservis på! Kakan är lika god till kaffet som till dessert.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g margarin
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl grädde
  • 6 droppar bittermandelolja
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 170 g smält margarin
  • 25 malda sötmandlar
  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 äpplen
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen en halvtimme. Tryck därefter ut degen i en smord form med löstagbar botten (ca 22 cm i diameter). Tryck fast remsor av aluminiumfolie runt kanten så att degen inte glider ner. Förgrädda pajskalet i 175º i 10 minuter.
    2. Vispa ägget, blanda i grädde och bittermandelolja. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och smält margarin. Blanda mald mandel, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen.
    3. Skala och klyfta äpplena och lägg i pajskalet. Häll över fyllningen. Grädda kakan i ytterligare ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mojans 5 november 2008

    Bakade denna igår, fick gömma en bit så den inte skulle ta slut direkt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben