Äppelmuffins med kardemumma

Serverar: 10 portioner

Använd stora stadiga muffinsformar som rymmer drygt 1 dl.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk krossad hel kardemumma
  • 1 dl mild yoghurt
  • ½ dl flytande smör-& rapsolja
  • 10 stora muffinsformar
  • 1-2 äpplen
  • Fyllning
  • 1½ dl kesella kvarg (10 %)
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kardemumma. Rör ner mjölblandningen, yoghurt och smör och rapsolja i äggsmeten.
    2. Fördela smeten i 10 stora pappersformar på en plåt. Kärna ur och skär äpplena i små bitar. Lägg ner dem i smeten.
    3. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Låt dem svalna.
    4. Blanda kvarg och socker. skär ett lock på varje muffins. Lägg i en färskostklick och sätt på locket.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben