Äppelmuffins med nötig fyllning

Serverar: 12-16 portioner

Luftiga och saftiga muffins med en krispig fyllning av hasselnötter och äpple.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm hjorthornssalt
  • 1 dl marsansåspulver för kokning
  • Fyllning
  • 1 äpple
  • 1 msk socker
  • 2 tsk mald kanel
  • 3/4 dl grovhackade hasselnötter
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader och ställ 12-16 muffinsformar på en plåt, gärna i muffinsplåt.
    2. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt smöret och vispa ihop blandningen. Tillsätt mjöl, bakpulver, hjorthornssalt och marsansåspulver. Vispa till en jämn smet.
    3. Skala och skär äpplet i små bitar och blanda dem i en skål med socker, kanel och grovhackade hasselnötter.
    4. Fördela fyllningen i botten på muffinsformarna och klicka ner äppelsmeten ovanpå.
    5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 10-13 minuter. Låt muffinsen svalna på ett galler eller under bakduk. Pudra över florsocker över dem när de har kallnat helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben