Äppelmunkar med aprikossylt

Serverar: 4 portioner

Detta är inte ett recept på äppelmunk i vanlig mening med jästdeg, utan mer som en dessert.

Ingredienser

  • 200 g aprikossylt
  • 2 msk mörk rom
  • 3 syrliga äpplen
  • 1 tsk saft av citron
  • 125 g mjöl
  • 1 ägg
  • 1,25 dl ljust öl
  • 1 msk smält smör
  • Salt, ca ½ krm
  • Olja till fritering
  • Socker att rulla i, och att strö över
  • Instruktioner

    1. Rör ut aprikossylten med 1 msk rom. Skala äpplena och avlägsna kärnhusen med en äppelpipa. Skär fruktköttet på tvären i ungefär 1 cm tjock ringar och droppa genast över citronsaft samt resten av romen.
    2. Rör mjöl och ägg till en jämn smet. Rör ner öl, smör och lite salt.
    3. Hetta upp oljan i en vid kastrull. Rulla äppelringarna i socker, doppa dem i smeten och stek dem ungefär i 1 minut i den heta oljan. Vänd ringarna och stek även den andra sidan ungefär 1 minut, tills den är knaprig och gyllenbrun. Låt droppa av på hushållspapper. Strö över socker och servera med aprikossylten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben