Äppelrutor med knäcktosca
Jag har aldrig testat det här receptet, men de verkar jättegoda. Skriv gärna en kommentar om ni testar receptet.
Ingredienser
150 g smör eller margarin
3 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl vaniljsås
2 syrliga äpplen
½ dl flagad mandel
Glasyr
75 g smör eller margarin
1 ½ dl farinsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 22x32 cm, eller klä den med bakpapper.
- Rör matfettet och sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
- Sikta ner vetemjölet och bakpulvret. Tillsätt sist vaniljsåsen och rör varsamt smeten slät. Bre ut smeten jämnt i formen.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stick ner klyftorna jämt i smeten och strö över den flagade mandeln. Grädda kakan i ca 30 minuter.
- Smält matfettet till glasyren och blanda med farinsockret medan kakan gräddas.
- Ta ut kakan och höj ugnsvärmen till 200 grader. Strö över den smuliga sockerglasyren och sätt in kakan i mitten av ugnen. Grädda i ca 10 minuter eller tills ytan blivit knäckig och gyllenbrun.
- Låt kakan kallna och skär upp den i rutor.
Liknande recept
Kommentarer (0)