Äppelsmulpaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

En underbar dessert ,eller bara när man är sugen. Gott och enkelt!

Ingredienser

  • 10 äpplen (om syrliga öka sockret något)
  • 2 msk smör/margarin
  • 1 dl farinsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • ½ tsk malen muskot
  • 2 tsk malen kardemumma
  • Smuldeg
  • 1 dl socker eller farinsocker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mjöl
  • 125 g smält smör/margarin
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och dela dem i klyftor. Fräs äpplena i fettet tillsammans med farinsocker och kryddor. Häll över frukten i en eldfast form.
    2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det smälta fettet sist. Strö smuldegen över äpplena i och grädda i mitten av ugnen 225° i ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben