Äppelsmulpaj med lingon

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Det är väldigt gott och enkelt. Jag gjordet det till efterrätt på ett dagis och den vart uppskattad av både stora och små...

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 100 g margarin
  • 1½ dl mjöl
  • 1½ dl havregryn
  • 1 msk socker
  • 4 st skalade äpplen
  • Lingon efter tycke och smak
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop smuldegen i en bunke. Blanda sockret och potatismjölet i en annan skål. Skala och skiva/klyfta äpplena, och varva äpplena och lingonen med socker blandningen i en smord form. Strö till sist smuldegen över äpplena. Grädda kakan just under mitten på ugnen på 200°c i ca 30 minuter.
    2. Servera med vispad grädde eller marsansås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben