Äppelsmulpaj

Bland de godaste fruktpajer jag vet, smakar fantastiskt med vaniljsås, grädde eller glass.

Ingredienser

  • Smulet
  • 200 g smör eller margarin
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4-1 dl socker
  • Pajinnehåll
  • 4 stora äpplen
  • Kanel
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Blanda dem i en skål med kanel och socker. Mängd på socker och kanel efter egen smak.
    2. Smält margarinet i en kastrull. Rör ner havregryn, mjöl och socker. Ta hellre lite mer havregryn än mjöl, och se till att smulet inte blir för torrt och ej heller för blött, Det ska vara fast men ändå fuktigt.
    3. Smörj en ugnsfast form och täck botten med äpplen, täck sedan över dessa med smulet. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills pajen fått en fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tuppsan 1 oktober 2010

    Gott men lite för söt. men man kan ju ta lite mindre socker

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben