Bland de godaste fruktpajer jag vet, smakar fantastiskt med vaniljsås, grädde eller glass.
Ingredienser
Smulet
200 g smör eller margarin
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
3/4-1 dl socker
Pajinnehåll
4 stora äpplen
Kanel
Socker
Instruktioner
- Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Blanda dem i en skål med kanel och socker.
Mängd på socker och kanel efter egen smak.
- Smält margarinet i en kastrull.
Rör ner havregryn, mjöl och socker.
Ta hellre lite mer havregryn än mjöl, och se till att smulet inte blir för torrt och ej heller för blött,
Det ska vara fast men ändå fuktigt.
- Smörj en ugnsfast form och täck botten med äpplen, täck sedan över dessa med smulet.
Grädda i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills pajen fått en fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Gott men lite för söt. men man kan ju ta lite mindre socker