Äppeltårta med vispad grädde

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

En mycket läcker äppeltårta. Servera en klick grädde eller mjuk vaniljglass till så kan det inte bli godare. MUMS!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2-3 fasta äpplen
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 5 dl vispgrädde
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Klicka smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 min. Vispa under tiden ihop crème fraiche, socker och ägg. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
    3. Ta ut kakan och häll på fyllingen. Stick ner äppelklyftorna. Grädda i ytterligare 30-35 min. Låt kakan svalna. Sikta över lite florsocker.
    4. Vispa grädde och vaniljsocker och servera den vispade grädden till tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben