En mycket läcker äppeltårta. Servera en klick grädde eller mjuk vaniljglass till så kan det inte bli godare. MUMS!
Ingredienser
150 g smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
2-3 fasta äpplen
2 dl crème fraiche
1 dl socker
2 ägg
5 dl vispgrädde
4 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Klicka smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 min.
Vispa under tiden ihop crème fraiche, socker och ägg. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Ta ut kakan och häll på fyllingen. Stick ner äppelklyftorna. Grädda i ytterligare 30-35 min.
Låt kakan svalna. Sikta över lite florsocker.
Vispa grädde och vaniljsocker och servera den vispade grädden till tårtan.