Äpple och blåbärspaj med vetebullar

Serverar: 6 portioner

En klassiker med saftiga äpplen och blåbär, men ändock lite annorlunda. Pajen täcks med lena vetebullar.

Ingredienser

  • 3 äpplen
  • 3 dl blåbär
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk mald kanel
  • 3 msk maizena
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g tärnat margarin
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och skiva dem fint. Lägg äpplena i en skål med blåbär, strösocker, kanel och 1 msk maizena. Blanda väl och lägg över blandningen i en ugnsfast form, ca 20x20 cm.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda 2 msk maizena, mjöl och bakpulver i en mixer eller matberedare. Tillsätt margarinet och mixa till en smuldeg. Tillsätt mjölken och mixa till en blöt deg.
    3. Forma degen till 8-10 bullar med väl mjölade händer och lägg dem ovanpå frukten och bären. Strö över sockret och grädda ca 30 minuter tills gyllene. Servera pajen varm.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben