Äpple- och calvadossås

Underbart god sås som passar till mycket. Gillar du inte alkohol kan du skippa calvadosen och köra på cider. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 2 fasta små äpplen, t ex Ingrid Marie eller Granny Smith
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 dl torr äppelcider
  • 1 dl calvados
  • 4 dl vatten
  • 1½ dl flytande grönsaksfond
  • 1 msk ljus sojasås
  • Salt
  • Rapsolja att steka i
  • Instruktioner

    1. Hacka det ena äpplet och fräs tillsammans med löken i rapsoljan tills det får färg. Tillsätt timjan, cider och calvados. Koka upp och låt sjuda tills hälften återstår.
    2. Häll på vatten, grönsaksfond och sojasås. Koka upp och låt sjuda tills ca 3 dl återstår. Smaka av med salt och sila sedan såsen. Hacka det andra äpplet fint och blanda ner i såsen. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben