Äpple- och currysoppa

Serverar: 3-4 portioner

Kryddig och krämig soppa med fin syrlighet från äpplet.

Ingredienser

  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • ½-1 msk curry
  • Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • Några kvistar färsk timjan
  • 2 dl créme fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Surdegsbröd
  • Ost
  • Instruktioner

    1. Hacka löken fint. Skala och skär äpplet i små bitar. Fräs lök och äpple i smör tillsammans med curry i en kastrull. Strö över mjöl, blanda om, späd med buljong.
    2. Lägg i timjan, koka upp och låt allt sjuda i ca 5-6 minuter. Mixa soppan slät och tillsätt créme fraiche. Koka soppan ytterligare någon minut och smaka av med salt och peppar.
    3. Strö över lite färsk timjan och servera med surdegsbröd och ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben