Äpple- och ingefärsknyten

Serverar: 8 portioner

När du ska bjuda på något gott till fikat, och det snabbt, då är en bakpulverdeg perfekt att ta till. Fyll med äpple och ingefära så blir gästerna belåtna.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • Fyllning
  • 1 äpple
  • 1 tsk malen ingefära
  • Pensling
  • 1 ägg
  • 1 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman matfett, socker, mjöl och bakpulver, gärna i en matberedare.
    2. Tillsätt ägget och mjölken och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
    3. Kavla ut degen till en avlång platta, ca 20x40 cm, på ett mjölat bord. Skär plattan i åtta kvadrater.
    4. Skala och riv äpplet. Blanda äpplerivet med ingefära och fördela det på degkvadraterna.
    5. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop till små knyten. Lägg knytena på en bakpappersklädd plåt.
    6. Pensla med uppvispat ägg. Strö på sockret. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben