Äpple- och myntamarinerade lammspett

Serverar: 4 portioner

Äpple, mynta och lamm, en härlig smakkombination.

Ingredienser

  • 600 g lamm, t.ex. entrecote
  • 4 hackade vitlökar
  • Saften från 1 citron
  • Skal från 2 citroner
  • 2 dl färskpressad äppeljuice
  • 1 kruka mynta
  • ½ dl olivolja
  • Grillspett
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman vitlök, citronskal, citronsaft, grovhackad mynta samt äppeljuice och olivolja. Smaka av med svartpeppar.
    2. Skär köttet i stora kuber och lägg ner i marinaden. Blanda noga, täck över och marinera i kylskåp i ca 4 timmar, gärna längre.
    3. Tänd grillen och ta fram lammköttet. Trä köttet på grillspett. När du har fin glöd grillar du lammspetten runt om i ca 6-8 minuter. Lammet är godast om det är rosa inuti. Vänd på spetten flera gånger. Salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben