Äpple- och tranbärsgranita

Serverar: 4 portioner

En perfekt avslutning på en mäktig måltid: äpple- och tranbärsgranita är gott och uppfriskande för gommen.

Ingredienser

  • 6 gröna äpplen, t ex Granny Smith
  • 2½ dl tranbärsjuice
  • 2 msk finstrimlad färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Kärna ur äpplena och tärna dem. Lägg äppletärningarna i en juicecentrifug och pressa 5 dl äppeljuice. Om inte äpplena är tillräckligt saftiga så späd med vatten upp till 5 dl eller pressa fler äpplen.
    2. Blanda äpplejuicen och tranbärsjuicen och häll juiceblandningen i en grund form och frys in. Rör om en gång i timmen tills iskristaller har bildats och blandningen liknar en sorbet.
    3. Blanda ner myntan och frys in ytterligare en timma. Rör om granitan för att få rätt konsistens. Portionera upp i glas och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben