Äpple- och valnötskaka

Serverar: 10 portioner

Vad kan vara ljuvligare än smakerna av äpple och valnöt i en mjuk, rostad kaka med doft av kanel? 253 kcal/skiva

Ingredienser

  • Olja på sprejflaska
  • 1 grönt äpple
  • 4 dl fullkornsvetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • 1½ dl råsocker
  • 75 g grovt hackade valnötter
  • 1 dl lättmjölk
  • 2 vispade ägg
  • 4 msk vegetabilisk olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Spreja en brödform som är 25 cm lång med olja. Skölj och skala äpplet. Riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet.
    2. Sikta ner mjöl, bakpulver och kanel i en stor skål. Blanda ner sockret. Tillsätt äpple och valnötter och blanda väl med händerna. Gör en grop i mitten.
    3. Blanda mjölk, ägg och olja och häll i mitten av äppleblandningen. Rör ihop snabbt med en slev.
    4. Häll smeten i formen och grädda 45 minuter tills kakan har höjt sig och är gyllene. Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna i formen 15 minuter. Vänd upp på ett galler och låt svalna helt.
    5. Skiva kakan och rosta i brödrosten före servering. Kakan kan förvaras i en plastpåse cirka tre dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben