Äpplekaka med mandelmassa

Serverar: 8-10 portioner

Gott både som efterrätt eller till kaffet!

Ingredienser

  • 3 hg mandelmassa
  • 3 ägg
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan på riv järnets grövsta sida. Blanda mandelmassan med ägg och rivet citronskal. Rör om kraftigt och häll smeten i smord och bröad form, helst med lästagbar botten.
    2. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor, som lägges ovanpå kakan, så att ytan blir helt täckt. Dofta till sist över en blandning av socker och kanel. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben