Jättegoda. Går bra att servera som efterätt med en klick vaniljvipt till.
Ingredienser
1 äpple
1 tsk kanel
1 dl mjölk
50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1-2 msk råsocker
Instruktioner
Skär äpplena i klyftor som delas på hälften. Lägg dem i en skål och strö över 1 tsk kanel. Blanda så att kanelen lägger sig på äpplena.
Hetta upp mjölken i en kastrull, ställ åt sidan och lägg i smöret så att det smälter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda bakpulver och mjöl i en liten skål. Tillsätt mjölet växelvis med mjölken i äggblandningen.
Häll ned ned äpplebitarna i smeten och rör ett par tag så det blandas.
Fördela smeten i formarna. Strö över råsocker.
Grädda mitt i ugnen i 200° ca 15 minuter. Låt svalna under bakduk.