Äpplemuffins

Serverar: 12 portioner

Jättegoda. Går bra att servera som efterätt med en klick vaniljvipt till.

Ingredienser

  • 1 äpple
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1-2 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Skär äpplena i klyftor som delas på hälften. Lägg dem i en skål och strö över 1 tsk kanel. Blanda så att kanelen lägger sig på äpplena.
    2. Hetta upp mjölken i en kastrull, ställ åt sidan och lägg i smöret så att det smälter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda bakpulver och mjöl i en liten skål. Tillsätt mjölet växelvis med mjölken i äggblandningen.
    3. Häll ned ned äpplebitarna i smeten och rör ett par tag så det blandas.
    4. Fördela smeten i formarna. Strö över råsocker.
    5. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 15 minuter. Låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben