Äpplemuffins med knaprigt kaneltäcke

Serverar: 12 portioner

Såg jättegoda ut. Kommer att prova dem på jobbet.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äpple
  • Täcket
  • 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl socker
  • 1 1/2 msk margarin
  • 2 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop socker och ägg tills det blir pösigt helst med hjälp av elvisp eller matberedare. Smält smöret, rör ner mjölken i det smälta smöret. Rör ner den ljumma vätskan i den porösa smeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll ner i smeten. Rör smeten slät, men så lite som möjligt. Tärna äpplet och vänd ner försiktigt. Fyll muffinsformarna till hälften.
    2. Blanda ingredienserna till täcket i en skål med en gaffel tills det blir en smulig massa. Bred eller smula över smeten.
    3. Grädda i ca 210°C i 18-20 min. Låt svalna lite innan avnjutning.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    yvoand02 16 november 2008

    Goda muffins med kanel och äppelsmak. Tog två äpplen. Kommer att baka dem fler gånger.

    linneafranzen 5 mars 2009

    jättegoda! jag provade att lägga till 1dl hallon och 1 tsk kardemumma också :) blev kanon! tack

    Karolinan 26 augusti 2011

    Kanongoda! Speciellt krispet på toppen =) Jag hade inne dem 18 min vilket blev lite för länge men de blev goda ändå!

    ingegerdb 10 november 2011

    Suveränt goda!! Tycker muffins ofta kan bli lite trista och torra men de här kändes som en liten bakelse. Roliga att göra med barnen också!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben