Kardemumma- och äpplemuffins

Serverar: 15-20 portioner

Ett recept från Setterlinds Bageri i Fjällbacka.

Ingredienser

  • 2½-3 dl vetemjöl
  • 2 msk kardemumma
  • 1 msk bakpulver
  • 4 dl strösocker
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 5 ägg
  • 1 dl vatten
  • 2 äpplen, rivna
  • 2 äpplen, skalade
  • 1 dl hasselnötter
  • ½ dl socker
  • 1 msk kanel
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Rör samman mjöl med kardemumma och bakpulver, på så sätt blandas allt jämnt och fint. Rör socker och smör. Vispa ner äggen i vattnet, blanda i äpplena och tillsätt mjölblandningen. Rör i smör- och sockerblandningen. Fördela i muffinsformar.
    2. Skär äpplena i tärningar. Hacka nötterna grovt. Blanda med socker och kanel. Tryck ner blandningen i mitten av muffinsen.
    3. Grädda i 40 minuter i ugn på 175 grader. Låt svalna, pudra med florsocker.
    4. Exakt hur många muffins det blir vet jag inte.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Madden 17 september 2008

    Bakade de här idag. Jättegoda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben