Äpplemuffins - diabetiker
Muffins till diabetiker blir inte lika porösa som när man använder vanligt socker så det är alltså inget fel på smeten. Jag har även använt hallon, blåbär, rabarber m m.
Ingredienser
2 ägg
3 msk lättströ
1 msk kokande vatten
30 g smält margarin
1/2 dl lättmjölk
50 g malda hasselnötter
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
10 pappersformar
Garnering
Äpple i tunna skivor
Kanel
Instruktioner
- Ugn 225 grader
- Vispa ägg, lättströ och kokhett vatten så luftigt som möjligt. Blanda ner fett och mjölk.
- Blanda nötter, mjöl och bakpulver väl. Rör ner det i äggsmeten, blanda väl.
- Ställ pappersformarna på en plåt och fördela smeten i dem. Stick ner en äppelklyfta i varje form och dofta sedan över lite kanel.
- Grädda mitt i ugnen i ca 8-12 minuter. Pröva med en sticka! Kakorna är godast nybakade men går bra att frysa.
Liknande recept
Kommentarer (0)