Äpplemuffins - diabetiker

Serverar: 10 portioner

Muffins till diabetiker blir inte lika porösa som när man använder vanligt socker så det är alltså inget fel på smeten. Jag har även använt hallon, blåbär, rabarber m m.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 msk lättströ
  • 1 msk kokande vatten
  • 30 g smält margarin
  • 1/2 dl lättmjölk
  • 50 g malda hasselnötter
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 10 pappersformar
  • Garnering
  • Äpple i tunna skivor
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader
    2. Vispa ägg, lättströ och kokhett vatten så luftigt som möjligt. Blanda ner fett och mjölk.
    3. Blanda nötter, mjöl och bakpulver väl. Rör ner det i äggsmeten, blanda väl.
    4. Ställ pappersformarna på en plåt och fördela smeten i dem. Stick ner en äppelklyfta i varje form och dofta sedan över lite kanel.
    5. Grädda mitt i ugnen i ca 8-12 minuter. Pröva med en sticka! Kakorna är godast nybakade men går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben