Väldigt goda muffins och de smakar nästan som om man äter en liten paj.
Ingredienser
125 gr Margarin eller smör
2 dl Socker
2 st Ägg
1 tsk Vanillinsocker
4 ½ dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 ½ dl Grädde eller mjölk
Instruktioner
Ställ upp veckade pappersformar i en långpanna.
Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda i vanillinsockret, mjölet och bakpulvret. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan. Häll smeten i formarna.
Tag 1 – 2 äpplen och skala dessa. Skär dem sedan i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten och strö över ½ tsk kanel blandat med 1 msk socker.
(Du kan också lägga äpplen i kanel/sockerblandningen innan du sätter ner dem i smeten.)
Vaaaa goooooooooda dom blev så lätta att göra hade äpplena i kanel och socker medans jag gjorde smeten hade dock lite mer grädde i. Smakade nu väldigt uppskattade. Blev 20 st men i mindre formar blir det nog mer.
Vaaaa goooooooooda dom blev så lätta att göra hade äpplena i kanel och socker medans jag gjorde smeten hade dock lite mer grädde i. Smakade nu väldigt uppskattade. Blev 20 st men i mindre formar blir det nog mer.