Äpplemuffins

Väldigt goda muffins och de smakar nästan som om man äter en liten paj.

Ingredienser

  • 125 gr Margarin eller smör
  • 2 dl Socker
  • 2 st Ägg
  • 1 tsk Vanillinsocker
  • 4 ½ dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 ½ dl Grädde eller mjölk
  • Instruktioner

    1. Ställ upp veckade pappersformar i en långpanna. Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda i vanillinsockret, mjölet och bakpulvret. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan. Häll smeten i formarna. Tag 1 – 2 äpplen och skala dessa. Skär dem sedan i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten och strö över ½ tsk kanel blandat med 1 msk socker. (Du kan också lägga äpplen i kanel/sockerblandningen innan du sätter ner dem i smeten.)
    2. Ugnstemp: 200C Gräddningstid: 15 – 20 min

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ruffsan78 23 april 2012

    Vaaaa goooooooooda dom blev så lätta att göra hade äpplena i kanel och socker medans jag gjorde smeten hade dock lite mer grädde i. Smakade nu väldigt uppskattade. Blev 20 st men i mindre formar blir det nog mer.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben