Ärtiga quinoabollar

Serverar: 6-8 portioner

Dessa små bollar är packade med protein och fräscha smaker. De är lätta att göra och passar till det mesta. Dressingen till är mäktig och smakrik.

Ingredienser

  • 1½ dl vit quinoa
  • 3 dl vatten
  • 5 dl frysta gröna ärter
  • 1 dl rismjöl
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 tsk havssalt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 50 g smör eller ½ dl rapsolja till stekning
  • Citron- och tahinidressing
  • 1 dl tahini (sesampasta)
  • 1 dl pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk honung
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Valfritt
  • Instruktioner

    1. Skölj quinoan väl och lägg den i en kastrull. Häll över vattnet och koka upp. Sänk värmen, sätt på locket och låt sjuda på låg värme ca 10 minuter. Ta kastrullen från plattan och låt stå under lock ca 5 minuter. Ta av locket och låt quinoan kallna.
    2. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser till en krämig sås.
    3. Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Mixa ärter, rismjöl, parmesan, tahini, persilja, citronskal, kryddor och hälften av quinoan i en matberedare till en grov pasta. Blanda därefter i resten av quinoan för hand.
    4. Rulla smeten till bollar med fuktiga händer. Sätt eventuellt in bollarna i kylen eller kort i frysen så att smeten sätter sig lite. Stek bollarna i omgångar i smör eller olja tills de fått lite färg runt om ca 5 minuter.
    5. Servera quinoabollarna med dressingen och valfritt tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben