Ärtplättar med morotssallad

Serverar: 4 portioner

Ärtiga och lättgjorda plättar med en touch av mynta. Du kan byta ut ärtorna mot gröna sojabönor som du hittar i frysdisken.

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 dl frysta ärtor
  • ½ dl hackad mynta
  • Smör till stekning
  • Morotssallad
  • 2 apelsiner
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 1 msk riven ingefära
  • Flytande honung
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Vispa mjölk och mjöl till en jämn smet i en bunke. Vispa ner ägg och salt. Tillsätt ärtor och mynta och mixa med en stavmixer. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg och stek plättarna i smör till fin färg på båda sidor.
    2. Skala apelsinerna och skär i bitar. Blanda apelsinen med grovriven morot och riven ingefära. Smaka av med honung och salt.
    3. Servera morotssalladen till ärtplättarna.

    Liknande recept

    4
    10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben