Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap

Serverar: 4 portioner

Currydoftande bollar, frasiga på ytan och krämiga inuti. Quinoabollarna passar även att servera till pasta eller bulgur.

Ingredienser

  • 1 dl quinoa (3-4 dl kokt)
  • 2 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1½ dl riven ost
  • ½ dl ströbröd
  • ½ gul lök, finhackad
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk salt
  • Olja att steka i
  • Limeyoghurt
  • 2 dl naturell yoghurt, 10%
  • 3 msk majonnäs
  • 2-3 tsk pressad limesaft
  • Örtsalt
  • Till servering
  • 1 röd paprika
  • 70 g sockerärter
  • 100 g färsk vitkål eller spetskål (ca 4 dl strimlad)
  • 1 liten rödlök
  • 4 tortilla- eller tunnbröd
  • Instruktioner

    1. Skölj quinoan och lägg i en kastrull med 2 dl vatten. Koka under lock i ca 15 minuter.
    2. Förbered grönsakerna och limeyoghurten till serveringen. Skär paprika, sockerärter, vitkål och rödlök i tunna strimlor. Blanda yoghurten med majonnäs och limesaft till en sås. Smaka av med örtsalt.
    3. Blanda ägg, mandelmjöl, riven ost, ströbröd, lök, soja, curry och salt. Tillsätt quinoan och rör till en jämn smet. Blanda med mer ströbröd om smeten känns för lös. Forma till runda bollar. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek bollarna krispiga med fin färg, ca 5 minuter.
    4. Servera bollarna med grönsakerna och limeyoghurten i tortilla- eller tunnbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben