Ärtpesto

Serverar: 4 portioner

Denna pesto-inspirerade, kalla ärtkräm passar fint till kycklingfilé, grillat kött och fisk. Gärna till het mat.

Ingredienser

  • 2 dl frysta ärter
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl kesella
  • 2 msk färskriven parmesan
  • 0,5 dl pinjenötter
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll kokande vatten över de frysta ärtorna, slå av vattnet efter en minut och skölj dem med kallt vatten.
    2. Lägg ärtorna i en mixer tillsammans med kesella, vitlök, ost och ev. pinjenötter. Häll några droppar olivolja (max 1 msk) medan du mixar. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    5
    10 min
    6-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben