Fröpanerad fisk med rostade rotfrukter och ärtpesto

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Snäll fiskrätt om en lite mesig. Barnen gillade inte ärtpeston, men vi älskar ugnsrostade grönsaker. Jag hade morötter, palsternackor, lök, potatis, squash och aubergine.

Ingredienser

  • 0,6 kg vit fiskfilé, (typ torsk)
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl sesamfrö
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • Rostade rotfrukter
  • 2 st palsternackor
  • 2 st svartrötter
  • 2 st morötter
  • 4 st potatisar
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • färsk timjan
  • 1 dl svarta oliver
  • Ärtpesto
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 0,5 dl parmesanost
  • 1,5 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Tillagning:
    2. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg upp rotfrukterna på en ugnsplåt och ringla lite olivolja över. Strö på salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Strö på färsk timjan och garnera med svarta oliver före servering.
    3. 2. Grovkör alla ingredienserna till ärtpeston i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
    4. 3. Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik. Blanda pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön i en annan djup tallrik. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen.
    5. 4. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fisken 3–4 minuter per sida. Servera direkt med rostade rotfrukter och en klick ärtpesto.
    6. Receptet kommer från "GI för hela familjen” (Ica bokförlag) av Ulrika Davidsson.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben