Fläskfilé med ärtpesto och potatissallad

Serverar: 4 portioner

Servera med härligt grön ärtpesto och italiensk potatissallad.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé ca 500 g
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • Rostad potatis
  • 1 kg färsk potatis
  • 4 smala morötter
  • 1 röd lök
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 50 ruccola
  • Brunsås
  • 2 msk soya
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 3 dl sky och kallt vatten
  • 2 msk kalvfond
  • Ärtpesto
  • 1 dl gröna djupfrysta ärtor
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl olja
  • 100 g fetaost
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Tvätta potatisarna, skala morötter och lök. Skär löken i klyftor. Bred ut dem i en ugnssäker form. Salta och ringla över olja.
    2. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 45 minuter.
    3. Bryn filén i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra.
    4. Skölj ur stekpannan med vatten och mät upp skyn. Lägg över filén i formen i ugnen när ca 20 minuter av grönsakernas stektid återstår, stek i ytterligare ca 20 minuter eller tills innertemperaturen på köttet är 70 grader.
    5. Häll alla ingredienser till brunsåsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud såsen 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    6. Tina ärterna. Rosta pinjenötterna i en torr teflonstekpanna. Mixa alla ingredienserna till ärtpeston med en stavmixer.
    7. Skiva köttet och blanda de ugnsstekta grönsakerna med ruccola.
    8. Servera köttet i tunna skivor med ruccolablandningen, brunsåsen och ärtpeston.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben