Afrikainspirerad kalkongryta

Serverar: 4 portioner

Jättegod gryta. Ska prova nästa gång att göra den på resterna från kalkonen.

Ingredienser

  • 2-3 röda lökar
  • 400-500 g kalkonfilé eller kycklingfilé
  • Ca 1 1/2 tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk curry
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm koriander
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 tsk pressad citron
  • 1-2 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Lägg löken i en tjockbottnad gryta med bara några matskedar vatten i botten och låt löken mjukna på svag värme under lock, det tar 10-15 minuter.
    2. Skär köttet i ca 3 cm stora bitar.
    3. Blanda salt, alla kryddor, tomatpuré, citron och olja i lökgrytan. Rör om väl, häll på vattnet och låt blandningen koka upp. Lägg i kalkon- eller kycklingbitarna.
    4. Koka upp och koka under lock tills köttet är färdigt, 15 - 20 minuter.
    5. Servera med ris, skivade bananer, tunt hyvlad gurka och ev rostad kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sundmar 27 december 2011

    Med jordnötter till blev det ännu godare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben