Kalkongryta med smak av äpple

Serverar: 4 portioner

Den här grytan innehåller både äppelcider och ett tärnat äpple.

Ingredienser

  • 500 g kalkonkött eller schnitzel
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liten hackad gul lök
  • 3 dl torr äppelcider
  • 1 äpple i tärningar
  • 2 flådda tomater i tärningar
  • 2 dl crème fraiche
  • Lite ljus maizenaredning
  • 2 msk hackad persilja
  • Färsk strimlad salvia
  • Tillbehör
  • Kokt ris för 4 personer
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Dela kalkonköttet i mindre bitar och bryn dem runtom i smör, krydda med salt och peppar. Fräs löken mjuk och lägg över alltsammans i en gryta.
    2. Tillsätt cider och låt puttra i 5 minuter. Rör ner äpple, tomater och crème fraiche, låt allt puttra ytterligare ett par minuter. Red av till önskad konsistens. Strö över persilja och smaka av med salvia. Servera med kokt ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben