Mexikansk kalkongryta

Serverar: 4 portioner

410 kalorier per portion En allt-i-ett rätt fullproppad med intensiv mexikansk smak.

Ingredienser

  • 4 tsk flytande margarin
  • 400 g benfritt kalkonkött
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 1 tsk krossade korianderfrön
  • 2 dl råris
  • 400 g kikärter
  • 400 g krossade tomater
  • 1 aubergine
  • 6 dl kycklingbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tärna kalkonköttet och lägg det i en gryta med margarinet, salta och peppra och fräs det i ca 5 minuter, tills köttet har blivit gyllengult runtom. Ta upp det ur grytan.
    2. Skala och skiva löken, kärna ur och finhacka chilifrukten, pressa vitlöksklyftorna. Tärna auberginen. Skölj och låt kikärterna rinna av.
    3. Lägg i vitlök, lök, chili samt kryddor och fräs i 4-5 minuter tills löken mjuknat.
    4. Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med alla återstående ingredienser, spara hälften av buljongen. Låt sjuda 30-40 minuter och fyll på med buljong i efterhand när det behövs.
    5. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben