Kalkongryta med fänkål

Serverar: 4 portioner

Överraska med en läcker kalkongryta. Underbara smaker från fänkål, vitt vin, rödlök och färska örter gör detta till en rätt att njuta av.

Ingredienser

  • 500 g kalkonfilé
  • 1 liten kvist rosmarin
  • 3 kvistar timjan
  • 3 kvistar mejram
  • 3 kvistar persilja
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 röda paprikor
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 rödlök
  • 1 ½ dl vitt vin
  • 2 ½ dl grönsaksbuljong
  • ½ tsk milt paprikapulver
  • 3 msk färskost, t ex Philadelphia
  • 1-2 tsk majsena
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka av kalkonköttet och skär det sedan i 5 cm långa strimlor. Skölj örterna och hacka bladen fint. Blanda örterna med rivet citronskal och olivolja. Blanda marinaden med köttet och krydda med salt och peppar. Marinera minst 30 minuter i kylen.
    2. Skölj paprikorna, kärna ur dem och skär i 4 cm långa strimlor. Skölj och ansa fänkål och skär den i 3 cm långa strimlor. Skala rödlöken och skär den på längden i smala strimlor.
    3. Hetta upp en teflonstekpanna och fräs kalkonköttet tillsammans med marinaden tills köttet är brynt runtom. Tillsätt paprika, fänkål och lök och fräs under omrörning. Häll på vin och buljong och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Lägg på locket och låt sjuda cirka tio minuter.
    4. Tillsätt färskosten och låt den smälta i såsen. Rör samman majsena med ½ dl kallt vatten och vispa ner blandningen i grytan. Koka upp och låt såsen tjockna. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben