Afrikansk biffgryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 2 timmar

Kyckling kan användas i stället för nötkött.

Ingredienser

  • 600 g nötkött i små tärningar
  • 2 stora lökar
  • 2 morötter
  • 3 klyftor vitlök
  • 3msk jordnötssmör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 lagerblad
  • 1 krm nejlikor
  • 1 krm ingefära
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1-2 msk vinäger
  • 5 dl tärningsbuljong
  • 1 msk jordnötssmör
  • 2-3 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små tärningar. Tärna löken och skiva morötter. Hacka vitlök. 2. Hetta upp matfettet och fräs kött och grönsaker väl. 3. Tillsätt tomatpuré, kryddor,vinäger och buljong. 4. Koka tills köttet är mört. 5. Blanda jordnötssmör med mjöl och rör ner i grytan. Koka ett par minuter till och smaka av väl med kryddor. 6. Servera med pasta, ris, bulgur eller potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tarjaep 7 november 2008

    Gjorde den här grytan på 80-talet, den var mäkta populär men tappade sedan bort receptet och är nu jättelycklig över att ha hittat det. En otroligt mustig och smakrik gryta som jag oxå brukar severa gröna ärtor till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben