Afrikansk pepparkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Het rätt för den som gillar mat med hetta.

Ingredienser

  • 1 stor kyckling
  • 2 gula lökar
  • 2 habaneropeppar
  • Svartpeppar
  • 1-1 ½ tsk salt
  • 1 ½ msk soya
  • ½ dl olja
  • Instruktioner

    Hacka löken och habaneron. Blanda detta med salt, peppar, soya och olja. Gnid in kycklingen med blandningen och låt ligga i marinaden 4-5 timmar. Sätt ugnen på 175°. Lägg kycklingen på ett eldfast fat och när ugnen är varm sätts fatet in ugnen. Pensla med marinaden ett par tre gånger under tiden kycklingn står i ugnen. Låt stå i ugnen c:a 1 tim. Skär upp kycklingen i mindre bitar och servera med kokt ris och en blandad sallad gärna med bananskivor i (som lindrar den heta smaken).

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lapp 19 februari 2011

    En god rätt med hetta.Jag hade ingen Habanero utan tog istället en torkad chilifrukt som jag smulade sönder i marinaden och det blev jättebra.Till rätten serverade jag bulgur som jag blandade med hackade tomater och persilja och lite citronsaft.Mums

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben