Afrikanska jordnötsräkor
Serverar:
4 portioner
Enkel, snabbt och gott.
Ingredienser
750 g skalade räkor
1 ½ dl jordnötssmör med bitar i
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 stora tomater, grovt hackade
1 dl vatten
3 msk olivolja
1 tsk curry
½ tsk timjan
½ tsk kajennpeppar
Instruktioner
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i hackad lök och vitlök och låt fräsa i 2-3 minuter tills de är gyllene.
Tillsätt tomater, curry, timjan och kajennpeppar. Koka i 3-5 minuter.
Rör ut jordnötssmöret i vatten och tillsätt i omgångar i stuvningen. Låt sjuda i 3-5 minuter.
Lägg i räkorna och låt allt bli varmt. Servera med ris.
Liknande recept
Kålpuddig med afrikanska smaker
4-6
Afrikansk inspirerad viltgryta kokt i rödvin
5 h
8
1
Inlagda citroner
5
3
Matkinas Afrikanska Safaripanna
3 h
4
Afrikanska lammkotletter
6
Afrikanska köttbullar
4
1
Ullas currydoftande afrikanska omelettfärsrätt
4
Kycklinggryta med afrikanska kryddor
1 h 30 min
2
Kålpudding med afrikanska toner
4-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!