Afrikanska jordnötsräkor

Serverar: 4 portioner

Enkel, snabbt och gott.

Ingredienser

  • 750 g skalade räkor
  • 1 ½ dl jordnötssmör med bitar i
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 stora tomater, grovt hackade
  • 1 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i hackad lök och vitlök och låt fräsa i 2-3 minuter tills de är gyllene.
    2. Tillsätt tomater, curry, timjan och kajennpeppar. Koka i 3-5 minuter.
    3. Rör ut jordnötssmöret i vatten och tillsätt i omgångar i stuvningen. Låt sjuda i 3-5 minuter.
    4. Lägg i räkorna och låt allt bli varmt. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben